Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Szív és kereszt mintás üvegmécses arany antikolt fedeles talpas mécses betéttel gyöngyházas arany üveg 21 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Nincs raktáron
750 Ft
Részletek
Szív és kereszt mintás üvegmécses műanyag fedeles talpas üveg mécses betéttel gyöngyházas arany üveg 21 cm - szív és kereszt mintás gyöngyházas arany üveg - antikolt műanyag fedél, talp - 21 cm magas - 10 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
antikolt fedél és kupak
Magasság:
21
Égési idő:
10
Üveg jellemző:
szív és kereszt mintás
Üveg színe:
arany
Talp:
van
Fedél:
van, műanyag fedél
Mécsesbetét:
jár vele
Egyéb jellemző:
gyöngyházas
Cikkszám:
Z336D
Hasonló termékek