Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Szív alakú feketén festett áttetsző üvegmécses antikolt ezüst fedeles talpas mécses betéttel "Emlékezünk" felirattal 38 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

áttetsző-fekete és áttetsző piros változatokban kapható

Nincs raktáron
4 790 Ft
Részletek

- áttetsző festett szív alakú üveg - emlékezünk felirattal - antikolt fedéllel, talppal - 38 cm magas - 26 óra égési idő

Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Cikkszám:
Z406D
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek