Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Strasszos duci öltönyös üvegmécses antikolt ezüst fedeles talpas mécses betéttel áttetsző szürkített üveg 32 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

szürke és arany színekben kapható nálunk
Nincs raktáron
1 580 Ft
Részletek
Strasszos duci öltönyös üvegmécses antikolt ezüst fedeles talpas üveg mécses betéttel áttetsző szürkített üveg 32 cm - szürkített áttetsző üveg - antikolt fedéllel, talppal - 32 cm magas - 48 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
szürkített strasszos
Magasság:
32
Égési idő:
48
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
van
Fedél:
van
Mécsesbetét:
jár vele
Cikkszám:
Z439SID
Hasonló termékek