Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Sokszög üvegmécses műanyag fedeles talpas üveg mécses betéttel áttetsző fehér üveg 20 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Nincs raktáron
750 Ft
Részletek
Sokszög üvegmécses műanyag fedeles talpas üveg mécses betéttel áttetsző fehér üveg 20 cm - sokszög áttetsző fehér üveg - műanyag fedéllel, talpas - 20 cm magas - 10 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
áttetsző szürkített, gyöngyházas arany, áttetsző fehér, piros
Magasság:
20
Égési idő:
10
Üveg jellemző:
sokszög
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
van
Fedél:
van, műanyag fedél
Mécsesbetét:
jár vele
Cikkszám:
Z303W
Hasonló termékek