Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Nagy gömb üvegmécses antikolt fedéllel mécses betéttel fehér áttetsző üveg 18 cm
Nagy gömb üvegmécses antikolt fedéllel mécses betéttel fehér áttetsző üveg 18 cm
880 Ft

Nagy gömb üvegmécses antikolt fedéllel mécses betéttel fehér áttetsző üveg 18 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Raktáron
880 Ft
Részletek

Nagy gömb üvegmécses antikolt fedéllel mécses betéttel fehér áttetsző üveg 18 cm - gömb alakú áttetsző fehér színű üveg - műanyag fedéllel - 18 cm magas - 15 óra égési idő

Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
fehér áttetsző, piros
Magasság:
18
Égési idő:
15
Üveg jellemző:
gömb
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
anélküli
Fedél:
van, műanyag fedél
Mécsesbetét:
jár vele
Cikkszám:
Z551W
Hasonló termékek