Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Kis buggyos zöld üvegmécses fekete műanyag fedeles mécses betéttel 15 cm
Kis buggyos zöld üvegmécses fekete műanyag fedeles mécses betéttel 15 cm
295 Ft

Kis buggyos zöld üvegmécses fekete műanyag fedeles mécses betéttel 15 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Raktáron
295 Ft
Részletek

Kis buggyos zöld üvegmécses fekete műanyag fedeles mécses betéttel 15 cm - kis buggyos zöld üveg - fekete műanyag fedéllel - 15 cm magas  

Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
fehér, zöld
Magasság:
15
Égési idő:
8
Üveg jellemző:
kis buggyos
Üveg színe:
zöld
Talp:
anélküli
Fedél:
van, műanyag fedél
Mécsesbetét:
jár vele
Cikkszám:
LA94GRED
Hasonló termékek