Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Karúcsított derekú strasszos üvegmécses antikolt arany talppal rózsamintás fedéllel mécses betéttel arany üveg 32 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Nincs raktáron
1 990 Ft
Részletek
Karúcsított derekú strasszos üvegmécses antikolt arany talppal rózsamintás fedéllel üveg mécses betéttel arany üveg 32 cm - strasszos homorú arany színű üveg - antikolt rózsamintás fedéllel, talppal - 32 cm magas - 48 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
rózsás fedéllel
Magasság:
32
Égési idő:
48
Üveg jellemző:
pikkelyes
Üveg színe:
arany
Talp:
van
Fedél:
van
Mécsesbetét:
jár vele
Színe:
arany
Cikkszám:
Z294GOD
Hasonló termékek