Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Karcsúsított masnis derekú üvegmécses műanyag fedeles talpas üveg mécses betéttel áttetsző fehér üveg 20 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Nincs raktáron
650 Ft
Részletek
Karcsúsított masnis derekú üvegmécses műanyag fedeles talpas üveg mécses betéttel áttetsző fehér üveg 20 cm - karcsúsított , áttetsző fehér színű üveg - masnis derekú - műanyag fedéllel, talpas - 20 cm magas - 15 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
fehér áttetsző
Magasság:
20
Égési idő:
15
Üveg jellemző:
karcsúsított
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
van
Fedél:
van, műanyag fedél
Rátét:
masnis derekú üveg
Mécsesbetét:
jár vele
Cikkszám:
Z400SID
Hasonló termékek