Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Karcsúsított derekú fehér alapon strasszos üvegmécses fehér fedeles talpas betéttel áttetsző fehér üveg 24 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

fehér és szürke változatban
Nincs raktáron
950 Ft
Részletek
- karcsúsított , áttetsző fehér színű üveg - aláfestett strasszos - műanyag fedéllel, talpas - 24 cm magas - 24 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
fehér áttetsző, aláfestett strasszos üveg
Magasság:
24
Égési idő:
24
Üveg jellemző:
karcsúsított
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
van
Fedél:
van
Mécsesbetét:
jár vele
Cikkszám:
Z360WHD
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek