Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Gyöngyházas tükröződő díszes üvegmécses antikolt különleges arany talppal fedéllel betéttel 37 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Nincs raktáron
2 990 Ft
Részletek
Gyöngyházas tükröződő díszes üvegmécses antikolt különleges arany talppal fedéllel betéttel 37 cm - deltás áttetsző üveg - arany antikolt fedéllel, díszes talppal - 37 cm magas - 35 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
deltás, díszes
Magasság:
37
Égési idő:
35
Üveg színe:
arany
Talp:
van
Fedél:
van
Mécsesbetét:
jár vele
Egyéb jellemző:
gyöngyházas
Cikkszám:
Z437D
Hasonló termékek