Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Ezüst kálás díszes hasáb üvegmécses antikolt ezüst talppal rózsás fedéllel betéttel 27 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Nincs raktáron
1 190 Ft
Részletek
Ezüst kálás díszes hasáb üvegmécses antikolt ezüst talppal rózsás fedéllel betéttel 27 cm - áttetsző díszes hasáb üveg - ezüst virágos rátét - ezüst fedél, talp ( rózsás fedéllel ) - 27 cm magas - 30 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
rózsa mintás kupakkal
Magasság:
27
Égési idő:
30
Üveg jellemző:
kockás
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
van
Fedél:
van
Rátét:
arany virágos
Mécsesbetét:
jár vele
Színe:
arany
Cikkszám:
Z428SID
Hasonló termékek