Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Angyalkás gömb üvegmécses antikolt talppal és fedéllel mécses betéttel fehér arany 20 cm
Angyalkás gömb üvegmécses antikolt talppal és fedéllel mécses betéttel fehér arany 20 cm
995 Ft

Angyalkás gömb üvegmécses antikolt talppal és fedéllel mécses betéttel fehér arany 20 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Raktáron
995 Ft
Részletek

Angyalkás gömb üvegmécses antikolt talppal és fedéllel mécses betéttel fehér arany 20 cm - gömb alakú áttetsző üveg - fehér angyalkás rátét - antikolt talp és kupak - 20 cm magas - 15 óra égési idő

Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
arany, ezüst, fehér, piros üveg - arany
Magasság:
20
Égési idő:
15
Üveg jellemző:
gömb
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
van
Fedél:
van
Rátét:
angyalkás
Mécsesbetét:
jár vele
Színe:
fehér
Egyéb jellemző:
antikolt
Cikkszám:
LA21ANBZ
Min. rendelhető mennyiség:
6 db
Választható mennyiségek:
6 db, 12 db, 18 db, 24 db, ...
Hasonló termékek