Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 542 8892

Angyalkás gömb üvegmécses antikolt talppal és fedéllel mécses betéttel ezüst 20 cm

Mindszentek

Halottak napja

Az első ezredforduló  óta emlékezik az egyház az összes elhunyt hívőjére,  a családok  pedig a szeretteikre. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. A katolikusok november 2-án tartják, ez a Mindenszentek napját követő ünnepnap. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Ekkor  viszont mindenhol rendbehozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével  gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak. Vannak, akik szerint a lángnál megmelegedhetnek a fázó lelkek. Mások szerint azért kell gyertyát gyújtani, hogy az erre a napra kiszabadult lelkek visszataláljanak nyughelyükre.

Idegenben elhunyt, ismeretlen földben nyugvók emlékére régen még máglyát is gyújtottak, miközben szünet nélkül harangoztak. Úgy vélték : “Míg a harang szól, a halottak otthon vannak.” Több helyen miközben a temetőben gyertyát égettek és odahaza is égve hagyták a lámpát, hogy a halottak szét tudjanak nézni.

Gyújtsunk mi is gyertyát elhunyt szeretteinkre emlékezve ezen a napon!

Nincs raktáron
580 Ft
Részletek
Ezüst angyalkás rátétes gömb üvegmécses: betéttel, arany talppal és fedéllel. - gömb alakú áttetsző üveg - ezüst angyalkás rátét - antikolt talp és kupak - 20 cm magas - 15 óra égési idő
Adatok
Címkék:
kegyeleti,mécsesbetét,Mindszentek,üvegmécses
Változat:
arany, ezüst, fehér, piros üveg - arany
Magasság:
20
Égési idő:
15
Üveg jellemző:
gömb
Üveg színe:
áttetsző
Talp:
van
Fedél:
van
Rátét:
angyalkás
Mécsesbetét:
jár vele
Színe:
ezüst
Egyéb jellemző:
antikolt
Cikkszám:
LA21ANSID
Hasonló termékek